Skip to main content

WOW Lieven

WOW Lieven wordt een creatieve hotspot binnen Lieven!

WOW

Begin oktober 2019 startte WOW Lieven. In samenwerking met Bureau Broedplaatsen wordt WOW Lieven een creatieve hotspot binnen project Lieven van Woonstichting De Key. In Lieven wonen straks 1200 jongeren, starters en studenten. Begin oktober werd Lieven 4 opgeleverd voor 40 jonge kunstenaars. De Key ziet de meerwaarde van WOW voor deze locatie en zocht de verbinding met hen om invulling te geven aan de horecaruimte.

WOW Lieven krijgt een eigen creatief programma met twee galerieruimtes waar tentoonstellingen en uitvoeringen worden georganiseerd, van kunstenaars die actief zijn in verschillende creatieve disciplines (zoals muziek, mode, film, theater, dans). Op de begane grond komt een wasserette – grenzend aan een galerijruimte en een horecaruimte met flexwerkplekken en een shared dining concept, waar (lokale) bewoners samen kunnen koken en eten voor een betaalbare prijs. Er is een gemeenschappelijke binnenplaats voor alle bewoners van Lieven.

Ook zal er in WOW Lieven een leer-werktraject worden opgezet, in samenwerking met het ROC en met House of Hospitality, voor jongeren met een afstand op de arbeidsmarkt. WOW Lieven heeft de ambitie om een ​​positieve en verbindende rol te spelen binnen Lieven én de Delflandpleinbuurt.