Skip to main content

Aanmelden

Wil jij in Lieven wonen en heb jij de leeftijd van 18 tot en met 27 jaar? Dan kun je je aanmelden voor Lieven! Per woning is de aanmeldprocedure anders. Bij woonruimtes kun je bekijken welke woonruimte geschikt is voor jou. Hieronder lees je hoe aanmelden gaat per type woning. Je kunt kiezen uit:

Studentenwoning

Stap 1

Als je nog niet staat ingeschreven, schrijf je dan in bij Studentenwoningweb.

Stap 2

Bij het tekenen van je huurcontract heb je jouw meest recente inkomensverklaring nodig. Vraag deze van te voren aan, zodat je deze op tijd hebt. Dit kan gratis via De Belastingdienst.*

Stap 3

Reageer op een advertentie voor een vrijgekomen woning via de website van De Key of Studentenwoningweb.

Stap 4

De geïnteresseerden met de langste inschrijfduur krijgen de mogelijkheid om de woning te bezichtigen.

Stap 5

Na de bezichtiging mag de kandidaat met de langste inschrijfduur de woning aannemen of afwijzen. Wijst deze kandidaat de woning af, dan mag de volgende kandidaat met de langste inschrijfduur de woning accepteren, etc.

Stap 6

Je ondertekent digitaal een campuscontract bij Woonstichting De Key.

Campuscontract

De huurovereenkomst die je afsluit voor een studentenwoonruimte heet een campuscontract. Dit houd in, dat zo lang als je voltijd studeert in de regio Amsterdam, je in deze woning mag blijven wonen. Ben je klaar met studeren? Dan heb je drie maanden de tijd om een andere woonruimte te vinden. Per vol jaar dat je hier woont, krijg je een extra maand te tijd met een maximale uitloop van zes maanden.

Kijk voor meer informatie hier.

Internationale studenten

De Universiteit van Amsterdam (UvA) wijst de gemeubileerde onzelfstandige wooneenheden voor studenten zelf toe aan internationale studenten. Voor meer informatie vind je op de website van de UvA.

Starterswoning

Stap 1

Als je nog niet staat ingeschreven, schrijf je dan in bij Woningnet

Stap 2

Bij het tekenen van je huurcontract heb je jouw meest recente inkomensverklaring nodig. Vraag deze van te voren aan, zodat je deze op tijd hebt. Dit kan gratis via De Belastingdienst. *

Stap 3

Reageer op een advertentie voor een vrijgekomen woning via de website van De Key of Woningnet.

Stap 4

De geïnteresseerden met de langste inschrijfduur krijgen de mogelijkheid om de woning te bezichtigen.

Stap 5

Na de bezichtiging mag de kandidaat met de langste inschrijfduur de woning aannemen of afwijzen. Wijst deze kandidaat de woning af, dan mag de volgende kandidaat met de langste inschrijfduur de woning accepteren, etc.

Stap 6

Je ondertekent digitaal een jongerenhuurovereenkomst bij Woonstichting De Key.

Jongerencontract

Voor starterswoningen bij De Key onderteken je een jongerenovereenkomst. Hiervoor moet je tussen de 18 tot en met 27 jaar oud zijn. Na het tekenen van de huurovereenkomst mag je maximaal vijf jaar in de starterswoning wonen. Tijdens deze woonperiode blijf je wachttijd opbouwen in Woningnet, zodat het daarna gemakkelijker wordt om weer woonruimte te vinden in Amsterdam of omgeving.

Woningen voor kunstenaars

Lieven 4 bestaat uit 40 starterswoningen van ongeveer 45m2, die zijn gereserveerd voor kunstenaars met lage inkomens.

Woonstichting De Key werkt voor fase 4 van Lieven samen met WOW Amsterdam. WOW zorgt voor de werving van kunstenaars. Onder de voorwaarden dat deze kunstenaars jonger dan 28 jaar zijn en in het bezit zijn van een positieve uitkomst op de CAWA-toets.

Vrije sector woningen

Heb je interesse in een vrije sector huurwoning in Lieven? Neem dan contact op met IC Netherlands. Zij ontwikkelen en realiseren deze fase binnen Lieven.