Skip to main content

Woonstichting De Key

Lieven is een initiatief van en wordt ontwikkeld door Woonstichting De Key.

Woonstarters

Jonge mensen met een beperkt inkomen vinden in Amsterdam vrijwel geen plek om te wonen. Denk bijvoorbeeld aan werkende jongeren, studenten, net afgestudeerden, jonge stellen, maar ook statushouders, jongeren met begeleiding en tienermoeders. De Key helpt deze groep woonstarters met het zetten van hun eerste stappen op de woningmarkt in Amsterdam.

Doorstroom

Passende woonruimte is voor woonstarters steeds moeilijker te vinden, omdat huurders met een huurcontract voor onbepaalde tijd langer blijven zitten in een jongerenwoning, dan de bedoeling is. Door aan woonstarters van 18 tot en met 27 jaar contracten aan te bieden voor vijf jaar, krijgen zij de kans om een netwerk op te bouwen in Amsterdam en zich te ontwikkelen voor een volgende stap in hun (woon)carrière. Intussen bouwen deze woonstarters woonduur op bij Woningnet. Na deze vijf jaar komt de jongerenwoning weer vrij voor een nieuwe woonstarter, die dezelfde kans krijgt om zichzelf te ontwikkelen.

Goed voor Amsterdam

De Key focust hierbij op woningen binnen de snelweg A10 en net daarbuiten. Door de doorstroom van woonstarters, dragen steeds weer nieuwe jonge mensen bij aan de stad. Zij brengen steeds nieuwe energie en maken gebruik van alles wat de stad te bieden heeft. Zo wil De Key bijdragen aan een dynamisch Amsterdam.

Een kans bij Lieven

Met woonproject Lieven geeft De Key ongeveer 1200 woonstarters een kans hun toekomst op te bouwen in Amsterdam. Deze woonplek wordt zo ingericht dat het makkelijk is elkaar te ontmoeten en zo snel een netwerk op te bouwen. Daarnaast wordt Lieven een ontmoetingsplek voor de hele buurt, door voorzieningen aan te bieden die nog niet in de Delflandpleinbuurt aanwezig zijn. Zo ontstaat hier een levendige plek, waar iedereen zich welkom voelt. Het initiatief Lieven past dus helemaal binnen de doelstelling van De Key.

 Contact
Doe mee